Nyheter

Nyheter og aktuelle saker

Snart klart for premieutdeling for turkonkurransen i 2021 (22.03.2022)

Premier er satt i bestilling og vi tar sikte på å ha utdeling i forbindelse med en av påskedagene. Kanskje vi kan ta dette arrangementet ut i det fri hvis påskeværet tillater det? Vi kommer til å publisere krusvinnerne på vår facebookgruppe samtidig som vi annonserer dette.


Endringer i planene for turpostkassene (22.03.2022)

I 2021 annonserte vi to nye poster i vårt omfattende løypenett. Dette var Ellendalsvatnet og Juppaváráš. Sistnevnte kommer til å utgå som post i tiden framover da grunneiertillatelse ikke er i orden. Det vil også bli endringer vedr. posten Ellendalsvatnet. Vi ser på mulighetene for å legge om stien i forhold til den opprinnelig planen. Vi legger ut mer informasjon om dette så snart dette er klart.


Markering torsdag 27. mai og ordførertur (23.05.2021)

Torsdag 27. mai kommer Ishavskysten friluftsråd og ordføreren på besøk i forbindelse med at vi markerer endelig  åpning av løypenettet. Kl. 1700 starter arrangementet ved Coop Lakselvbukt der ny stor infotavle avdukes ved den nye "skiveggen". Vi kommer til å ha et innslag der vi gir info og hjelp til å registrere bruker i telltur og premiering for de som får registrert sin første tur. Ca kl 1800 arrangerer vi "ordførertur" fra Forramoen til Bajadusbrua. Det planlegges lefse og kaffestopp ved Langdalsfossen.


To nye poster klare for turløypene i Lakselvbukt (23.05.2021)

Posten Juppaváráš og Ellendalsvatnet blir to nye poster i 2021. Begge postene befinner seg i området med utgangspunkt i Ellendalen. Det er bestilt inn nye postkasser og merking vil finne sted så snart snøen har forsvunnet.

Skiløypene i ferd med å komme med i skisporet.no (06.04.2020)

Henrik Romsaas, friluftskordinator har vært behjelpelig med å få skiløypene våre  med på skisporet.no sin oppdateringstjeneste for skiløyper. Dette innebærer at vi utstyrer foreløpig to av våre løypescootere med gps-sendere. Når løypene tråkkes sendes signaler til skisporet.no og brukere av skiløypene kan til en hver tid se når sporene sist ble tråkket. Skisporet.no har app for mobil, evt. så vil også nettsiden deres fungere. Vi venter nå bare på gps-utstyret som er på tur i posten. Inntil videre legger vi ut oppdatert løyestatus på disse nettsidene. Se under menyen skiløyper.

Bruk skiløypene til å ta årets første poster (15.03.2020)

Trimgruppa har gjort store investeringer i nytt utstyr for våre løypetråkkere. Vi har inngått avtale med 4 scooterkjørere som skal drifte vårt løypenett. Følg med på våre facebookgruppe evt. på Lakselvbuktgruppa for å få oversikt over når nye spor kjøres. Takket være Ørjan, Bjørn Even, Geir Espen, Ken Gøran og Jan har det vært flotte spor så langt i skisesongen. 

Ny sesong 2020 - klar for ny kartkonkurranse? (15.03.2020)

Ny turkartsesong er i gang og med det er også den årlige konkurransen i gang. Vi oppfordrer alle gamle og nye brukere av våre turløyper til å gå inn på tell tur og melde seg på årets konkurranse. Dette gjør du her:

https://www.telltur.no/friluftsrad/ishavskysten På høyre side ser du alle turkonkurransene du kan velge mellom. Finn Lakselvbukt turkonkurranse 2020 og bla deg nederst. Der vil du finne link til "meld på". Linken er ikke synlig hvis du ikke er logget på i telltur. På en mobiltelefon vil siden se noe annerledes ut og du vil finne samme link helt nederst i skermbildet. For nye brukere se veiledning under menyvalget "Turkonkurransen".

Ishavskysten friluftsråd med ny skiltbestilling (15.06.2019)

Det er nå bestemt at en utvidet skiltbestilling blir gjort allerede nå på forsommeren. Alle toppskiltene skal nemlig på plass i år, samt en utvidet skilting langs postene Bajadus, Langdalsfossen, Rypdalsbrua og Langdalsporten. Noe av årsaken til dette er at det planlegges bru over elva ved Bajadus, og at rutealternativene blir langt flere pga. dette. Brua planlegges ferdig allerede i år. Så håper vi også at Rypdalsbrua som i vinter ble tatt, snart kommer på plass.

Post nr. 1 Blåisen er nesten ferdigmerket (15.06.2019)

I forbindelse med merketuren opp til Blåisen, ble det merket og ryddet skog slik at turfolket lettere skal finne fram. Starten er ved skogsveien like før Terje Johnsen og herfra er det bare å følge de røde merkepinnene. Det mangler noe merking over den første høyden etter at man tar av mot venstre. Det skal likevel være greit å finne fram hvis dere følger høyden, og tar av mot høyre etter at høyden er passert. Den siste merkinga blir ordnet de nærmeste dagene.

Vellykket åpning av turløypene (11.06.2019)

Det ble både folksomt og god stemning da ordfører Kristin Røymo og leder av Ishavskysten friluftsråd var med å åpne turløypene. Åpninga fant sted på posten "Jungelstedet" der vi serverte pølser, kaffe mm.

Turkartene kommer i postkassene torsdag 6. juni (06.06.2019)

Etter planen blir de nye turkartene kjørt ut til alle husstandene i Laksvatn-Lakselvdalen-Lakselvbukt-Jøvik

Norgeskartapp og telltur (03.06.2019)

1: Gå inn på:  https://www.telltur.no/brukerregistrering og lage dere en bruker. Viktig at dere her velger tilhørende friluftsråd som er Ishavskysten. Det er lurt å la både din bruker på telltur og norgeskart stå pålogget fast. 

2. last ned appen Norgeskart friluftsliv (må være premiumversjon som har et årlig abb. på kr 59,-).

3. Logg inn på norgeskartappen med brukeren du registrerte i telltur

4. Gå inn på norgeskart, under menyvalget Telltur får du beskjed om å laste ned lokal kart. Gjør dette.

5. Meld deg på Lakselvbukt turkartkonkurranse fra denne siden: 

https://www.telltur.no/friluftsrad/ishavskysten

6. Når du er i nærheten av en post og åpner norgeskartappen vil du nå få mulighet å sjekke inn, altså registrere turmålet. Dette kan også gjøres manuelt med koden du finner i postkassen.

Åpning av turløya (01.06.2019)

Tirsdag 11. juni 2019 har vi offisiell åpning av den nye turløypa. Ordfører og leder av Ishavskysten friluftsråd vil være tilstede. Møt opp ved Coop-marked kl 1800.